joutsijärvi
Paluu retkeilysivulle.

1. Päivä (pe-ilta) Silokallio-Kulha

Illalla lähtö Silokallion leirikeskuksen pihasta myöhään olisko ollu siinä 22:15. Tavoitteena vaan kälppiä Kulhan laavulle yöksi jotta sitten lauantaina olisi koko päivä aikaa nauttia luonnosta. Alunperin tarkoitus oli mennä yöksi korsulle järventaustantietä pitkin mutta ei sinne jäänyt kun autot jumiin ja niska kipeänä peruutellen pitkä siivu takasin ennen kun kaaran sai ympäri. Kyllä laavukin hyvin kelpaa ei siinä mitään. Laavulla tehtiin tulet ja iltakahvia keittelemään taidettiin siinä makkaratkin grillata iltapalaksi. Yöllä oli pakkasta -9 astetta mutta varusteista huomasi että jotain puuttui. Silloinen makuupussini oli vielä Citymarketista parilla kympillä ostettu Kuru, jonka kanssa juuri pärjäsi olisi vain ollut paksumpi makuualusta tai parikin alustaa.
Nyttemmin tämä puute on ratkaistu laadukkaalla Carinthia -SA mallilla jossa on irrotettava sisälakana ja riittävästi tilaa jotta saa vaatetta yms. pussin sisään. Tarvittaessa sisälle mahtuu vaikka pieni untuvapussi. Makuu-alustana on kaksi solumuovista alustaa jotka ehkä päivittyvät syksyllä Thermarestin NeoAiriin tai muuhun hyvään itsestään täyttyvään. Katkonaista unta joka tapauksessa vaikkei nyt kylmäkään ollut.

                                                                        Klikkaa kuvat isommaksi.

kulhan laavu kulha
vaeltajat
kakkuri
korsu
ruisleipää
korsulla
korsu
kustaan savupirtti2. Päivä (Lauantai) Kulha-Kronkisto-Kakkuri-Korsu-Savupirtti-Sisälmystenlahti-Tuurunkangas

Aamu se valkeni pikkuhiljaa ja kun makuupussia availin oli tulet jo tehty ja kahvikin termarissa. Siinä aamuhorroksessa sai sitten siemailla aamukahvit laavun reunalla istuen puoli ukkoa vielä pussin sisällä. Aamuhässäkän jälkeen suunnattiin sitten ensin reitille josta siirryttiin jäälle kun lunta oli sen verran että upotti. Pilvinen ja leuto oli päivä. Kronkistossa juomataukoa siitä reittiä pitkin Kakkurin laavulle tauolle. Korsulle sitten tekemään lounasta ja tulistelemaan, Korsun takana muuten uudehko laavu jokseenkin erikoinen paikka kun laavussa istuen tai maaten näkyy vaan korsun takaseinä.
Lounas maistui kun nälkä oli jo kova, mikäs sinnä kun kamina jo lämpesi. Aika iso ja kohlo korsu on ja lämpöä meneekin aika paljon harakoille.
Mukavaa kuitenkin kun hiukan kamppeet kuivuivat, hanskat ja pipo nyt ainakin. Pitkä tauko teki hyvää ja tekikin mieli jo liikahtaa eteenpäin. Kustaan savupirtille seuraavaksi, pirtin pihapiirissä myös kota. Pirtiltä polkua pitkin kohti Sisälmystenlahden autiotupaa johon kurkkasimme ohimennen. Tästä taas jäälle ja kohti yöpaikkaa Tuurunkankaan autiotupaa. Edelleen pilvistä joten näkyvyys ei ollut ihan paras. Tuurunkankaalle Tultiijn ajoissa ja klapinteko alkoikin heti. Tuvassa on jostain käsittämättömästä syystä avotakka joka talvella nielee puuta suuret määrät ja lämpökin karkaa piipusta ulos. Pieni päivitys tupaan olisi paikallaan. Takka veks ja hyvä kamiina tilalle. Sisälmystenlahdella on kyllä kamiina. No kamppeita sai taas kuivattua, syötiin tukeva päivällinen ja juotiin kahvit. Ehtoolla sitten vielä makkaranpaistoa. Nukkumaan laverille...

3. Päivä (Sunnuntai) Tuurunkangas-Fäärkkiluoto-Hiivaniemi-Silokallio  Sää: Aurinkoinen.

Aamulla pitkien ja sikeiden yöunien jälkeen heräsin ja kurkkasin ulos ja aurinkohan siellä jo nousi, olisi hieno päivä tulossa.
Pakkanen oli -4 paikkeilla joten aika luksuskeli. Aamupuuro+kiisseli lusikoitiin rauhassa, tehtiin vielä pienet tulet takkaan, saatiin roskatkin poltettua samalla. Termariin kuuma urheilujuoma valmiiksi taukoa varten. Tupa siistittiin ja nauttimaan talvisäästä. Luntakin oli jäällä sopivasti joten kulku oli helppoa jäitä pitkin. Näköjään kelkan ja suksien jälkiä jäällä näkyi, olisko tuvalla joku käynyt huoltoa tekemässä. Pilkkijöitä järvellä oli ja muutama sivakoijakin näkyi. Fäärkkiluodon tulipaikan kautta Hiivaniemen laavulle juomataukoa pitämään ja menihän siinä muutama suklaapalakin kyytipoikana. Hieno keli kyllä kelpasi istuskella ja nauttia olosta. Silokalliolle tästä onkin enää lyhyt matka jäitä pitkin. Silokalliolle päästyämme pientä huoltoa ennen kotiinpäin lähtöä.

tuurunkangas
puukkoa
järvellä

Paluu retkeilysivulle

Paluu Etusivulle

                                                          © Jalmari